Webbshop Tidningen Detox-shoppen Zarahs Hälsoblogg   Zarah's Health Blog
 
 
  21 026 personer fick kostnadsfri kostrådgivning av oss under år 2008, 20 149 personer under år 2007 och 18 980 personer under år 2006. www.piggabarn.se
 
 
 

Vi på Pigga Barn

Vill inspirera alla, både stora och små till ett rörliga liv och en sund inställning till kost och motion.Vi vill visa på glädjen med aktiv lek och hur härligt det är att göra saker tillsammans. Det behöver inte vara krångligt eller tidskrävande att leva hälsosamt och må bra!
Tillsammans med oss finns ingen tävling eller prestige och våra pekpinnar är kastade
för länge sedan. Hjälp oss att sätta Sverige i rörelse och bli en av oss som
motiverar och inspirerar till glädjefylld, okomplicerad matlagning och motion!
Vi hjälper dig igång med våra fantastiska ledord: inspiration, motivation, enkelhet
och lagom!

Läs mer om Pigga Barn
Kontakta Zarah Öberg, chefredaktör Pigga Barn

 
     
 
Hem
Pigga Barn-projektet
Artiklar
Kostnadsfri rådgivning
Motion
Ät smart
Familj
BMI-test Barn
KBT
Mental hälsa
Bildgalleri
Tävlingar
Kontakt
 
 
     
 

5 tips hälsosnacks till fredagsmyset

Trött på chips och ostbågar till fredagsfilmen? Testa våra hälsosamma, superenkla snacks som passar för både stora och små snacksälskare. Prova dig fram mellan allt från rostade kikärtor, torkad frukt, canderad nötmix till dadelbollar och klassisk fruktsallad.  

Rostade kikärtor
Rostade kikärtor eller sojabönor är enkla alternativ till de vanliga chillinötterna. Använd konservburkar eller blötlägg okokade ärtor/bönor och skölj dem noga i en durkslag. Sprid ut i en långpanna, spraya olivolja och krydda med föreslagsvis spiskummin, chilli- och paprikakrydda. Rosta i ugnen i 225 grader i 20 minuter. Skaka eller rör om var femte minut. Låt dem kallna och bli krispiga.

Torkad frukt
Torkad frukt såsom dadlar, fikon, russin, aprikoser eller torkade äppelringar är fantastiskt gott och fullt av näringsämnen från vitaminer och mineraler. Tänk på att den torkade frukten också innehåller socker, vilket gör att det bör ätas i begränsad mängd.

Canderad nötmix
Nötter, frön, melonkärnor eller mandlar är supergoda snacks till helgmyset. Varför inte candera mandlarna genom att lägga dem i en stekpanna, krydda lite lätt med tex: ingefära, kanel och kardemumma. Spraya olivolja och strö över lite råsocker. Rista pannan 2-3 minuter och ät mandlarna varma eller ljumna. Kryddorna skapar lite julstämning och har effekter som lugnar magen.

Dadelbollar
Mixa dadlar eller fikon tillsammans med cashewnötter i en mixer. Mixa tills dess att smeten är jämn och formbar. Rulla bollar och doppa i kokosflarn eller smält, mörk choklad. 

Fruktsallad
Den vanliga fruktsalladen är helt klart underskattad och kan återupplivas med lite nya roliga tillbehör. Strö över keso, riven mörk choklad, mandlar, nötter, kokos, frön, kryddor och använd gärna de vanliga vinterfrukterna mango, papaya, ananas eller granatäpple.

www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.motionstipset.se
www.zarahssida.se

 

Kostnadsfri rådgivning

Innefattar t ex kostregistrering av hur ditt barn äter, recept, tips på förbättringar och förslag på aktiviteter. Rådgivningen är nätbaserad och genomförs via e-post. Vanligtvis har du ditt svar inom 48 timmar.

» Gå till kostregistreringen

 
Inspirationsbrevet från Pigga Barn och Kostkoll
 

Chatt

Chatten är till för dig mellan 10-18 år och som har problem med din vikt. Här kan du få tips inom kost och motion samt prata med andra barn och ungdomar som är i en liknande situation. Vi diskuterar övervikt, ätstörningar, känslor kring mat, viktuppgång, mobbing och träning/rörelse. Ställ gärna frågor som känns viktiga för dig!

» Öppna chatten

 

BMI-test för barn

Barnen är vår framtid. Hjälp oss få alla barn och ungdomar att må bra och leva ett hälsosammare liv.

» Öppna BMI-testet

 
Community med hälsa och motion för hela familjen
 

Kost- och motionsdagbok

Alltomfamiljen.se är ett community med många verktyg för dig som vill hålla dig au jour med din kost och motion. Communityt är gratis och anpassad så att föräldrar kan hålla koll på sina barn, hur de äter och rör sig.

Registrera dig och få tillgång till alla funktioner