Webbshop Tidningen Detox-shoppen Zarahs Hälsoblogg   Zarah's Health Blog
 
 
  21 026 personer fick kostnadsfri kostrådgivning av oss under år 2008, 20 149 personer under år 2007 och 18 980 personer under år 2006. www.piggabarn.se
 
 
 

Vi på Pigga Barn

Vill inspirera alla, både stora och små till ett rörliga liv och en sund inställning till kost och motion.Vi vill visa på glädjen med aktiv lek och hur härligt det är att göra saker tillsammans. Det behöver inte vara krångligt eller tidskrävande att leva hälsosamt och må bra!
Tillsammans med oss finns ingen tävling eller prestige och våra pekpinnar är kastade
för länge sedan. Hjälp oss att sätta Sverige i rörelse och bli en av oss som
motiverar och inspirerar till glädjefylld, okomplicerad matlagning och motion!
Vi hjälper dig igång med våra fantastiska ledord: inspiration, motivation, enkelhet
och lagom!

Läs mer om Pigga Barn
Kontakta Zarah Öberg, chefredaktör Pigga Barn

 
     
 
Hem
Pigga Barn-projektet
Artiklar
Kostnadsfri rådgivning
Motion
Ät smart
Familj
BMI-test Barn
KBT
Mental hälsa
Bildgalleri
Tävlingar
Kontakt
 
 
     
 

Elektromagnetisk strålning förstör mat och näring

Rädd för den dagliga strålning som uppkommer från din micro och din induktionshäll? Visste du att bröstmjölk som värms i micro ger förändrade aminosyror som omvandlas till att bli giftiga och att plast avger farliga ämnen i microvärme? Läs vår artikel om elektromagnetisk strålning.

Dessa redskap ger ifrån sig stora mängder strålning OCH påverkar näringsvärdet i maten på ett mycket påtagligt vis. 

Minskad näring i micrad mat
Näringsvärde minskar med 60-90 % när den tillagas i mikrovågsugn och då främst med en betydande minskning av vitamin B, C och E och flertalet viktiga mineraler. Just B 12-brist är förknippat med  demens och brist  på B-vitamin kan ge depression, medan C och E-vitaminerna är viktiga antioxidanter för att motverka den påverkan på cellerna som kommer från fria radikaler.

Undvik att värma bröstmjölken i microvågsugnen 
Bröstmjölk eller välling som värms i micro påverkas med minskade vitaminer och förändrade aminosyror som omvandlas till att bli giftiga för barnets nervsystem och njurar (Publicerad studie; Lita Lee, Dec 1989). John Kerner från Stanforduniversitetet hävdar att dessa förändringar även kan skapa en starkt nedbrytande bakterieform och att mikrovågsugn ej bör rekommenderas.

Fria radikaler i microvågsvärmd mat
HELA 97% av antioxidanterna försvinner när du micrar broccoli och liknande siffror finns att påvisa på liknande livsmedel. Utöver det, så bildar vibreringen fria radikaler som påverkar och bryter ner kroppens celler. För att minska negativ påverkan från radikalerna, så bör de återabsorberas av maten genom att få svalna i 3-5 minuter innan måltiden.

Värmd plast blir giftig
Plastomslag som läggs i micron kan skapa ett känt cancerframkallande ämne (DEHA) som i sin tur kan överföras till maten du äter. Fett tillsammans med plast i hög värme kan framkalla cancerframkallande dioxiner och vissa plaster har även påvisat påverkan på det mänskliga körtelsystemet. (Dr Edward Fujimoto, Castle Hospital samt Susan Brewster Illinois Universitet)

Minska de ohälsosamma microvågorna
Utöver själva påverkan på matens näringsvärde, så avger en microvågsugn en mycket ohälsosam elektromagnetsisk strålning som i sin tur har kopplingar till barnleumeki, missfall m.m. Rekommendationen är att vistas minst 1 meter ifrån microvågsugnen, micra maten så lite som möjligt och alltid undvika plast i samband med höga temperaturer.

Eletromagnetisk överkänslighet
Nästan 400.000 människor är överkänsliga mot elektrisk strålning och cirka 10 %  av dem  klarar inte av att leva i ett el- och strålningssamhälle. Om du känner att du blir trött, yr, mår illa, får ont i huvudet, nattsvettas, får problem med minnet, koncentrationen och/eller får allergier, så kan det mycket väl bero på att du utsätter din kropp för en stor dos av strålning. 

Ulf Brånell, Kalle Hellberg
Källa: Kalle Hedbergs hemsida: www.maxicom.se

Läs våra 10 bästa tips för minskad strålning

 

Kostnadsfri rådgivning

Innefattar t ex kostregistrering av hur ditt barn äter, recept, tips på förbättringar och förslag på aktiviteter. Rådgivningen är nätbaserad och genomförs via e-post. Vanligtvis har du ditt svar inom 48 timmar.

» Gå till kostregistreringen

 
Inspirationsbrevet från Pigga Barn och Kostkoll
 

Chatt

Chatten är till för dig mellan 10-18 år och som har problem med din vikt. Här kan du få tips inom kost och motion samt prata med andra barn och ungdomar som är i en liknande situation. Vi diskuterar övervikt, ätstörningar, känslor kring mat, viktuppgång, mobbing och träning/rörelse. Ställ gärna frågor som känns viktiga för dig!

» Öppna chatten

 

BMI-test för barn

Barnen är vår framtid. Hjälp oss få alla barn och ungdomar att må bra och leva ett hälsosammare liv.

» Öppna BMI-testet

 
Community med hälsa och motion för hela familjen
 

Kost- och motionsdagbok

Alltomfamiljen.se är ett community med många verktyg för dig som vill hålla dig au jour med din kost och motion. Communityt är gratis och anpassad så att föräldrar kan hålla koll på sina barn, hur de äter och rör sig.

Registrera dig och få tillgång till alla funktioner